Uw Specialist

in ventilatoren
en luchtbehandelingen

 

Elektronische regelaars met automatische bediening

 

Deze regelaars van de mfc-serie regelen de snelheid van monofasige (230 Vac – 50 Hz) spanningsregelbare motoren. Dit doen ze door middel van variatie van de spanning naar de motor, volgens de waarden van de multifunctionele ingangen (Ai1 of Ai2). Deze ingangen kunnen temperatuursensoren (PT500) of andere sensoren met een 0-10 V of 0-20 mA uitgang zijn (druk, CO2, luchtvochtigheid, licht).
 
Daarnaast is het mogelijk om dit apparaat te verbinden met een BMS-interface (Building Management System) of om dit apparaat op afstand in- en uit te schakelen door middel van analoge spanning (0 – 10 V). Verder is er een draaischakelaartje om de werkmodus te kiezen. Afhankelijk van de modus zal de regelaar de ingangen automatisch programmeren. Bovendien is het apparaat traploos regelbaar en is de minimum en maximum snelheid instelbaar met een trimmer. Tot slot zijn er via de schakelaar verschillende programmakeuzes/modes te selecteren.

 

Schakelaars en sensoren
elektronische regelaars
De MTV-1/010 is ontworpen om de snelheid van ventilatoren met een EC-motor te regelen. Het apparaat heeft een gemonteerde potentiometer in een IP44 spatwaterbestendige behuizing, en kan gebruikt worden voor zowel inbouw- al opbouwmontage. De potentiometer heeft een voeding nodig van 230 Vac en stuurt een traploos uitgangssignaal van 0-10 Vdc. Het apparaat heeft een kunststof behuizing aan de buitenkant en een polyamide binnenkant volgens IEC 60335.

 

 Schrijf u in voor onze nieuwsbrief